Според данните от кандидатите за кмет на София Васил Терзиев (кандидат на

...
Според данните от кандидатите за кмет на София Васил Терзиев (кандидат на
Коментари Харесай

Център за анализи и маркетинг: Васил Терзиев ще е новият кмет на София, доверието в правителството нараств...

Според данните от претендентите за кмет на София Васил Терзиев (кандидат на " Обединени за София " ) е с най-високо доверие, следван от Антон Хекимян (ГЕРБ - СДС), Ваня Григорова (БСП и " Обединена Левица " ), Вили Лилков (Местна коалиция КОД), Ивайло Вълчев ( " ИТН " ), заяви Павлов. Доверието обаче не значи безусловно желание за гласоподаване, добави той.

 

В съпоставяне с юли месец Васил Терзиев си държи резултата. т.е. акцията за омаскаряване, че роднините му са членове на Държавна сигурност, не дава резултат, означи социологът.

 

По думите му Ваня Григорова е единственият претендент, който взема резултат над твърдото ядро на партията, която я издига.

 

Над 90% е вероятността да има балотаж между Васил Терзиев и Антон Хекимян, като 90% е вероятността на балотажа да спечели Васил Терзиев.

 

Данните от изследването прогнизират победа на Васил Терзиев на балотажа с 58% против 42% за Антон Хекимян, разгласи Юлий Павлов.

 

Министърът на вътрешните работи Мария Габриел се радва на високо доверие - на 37.2% от запитаните. Премиерът Николай Денков също е с високо публично доверие - 35.9%, президентът Румен Радев по традиция също резервира високо доверие - 32.6%. Доверието към Кирил Петков е 26.7%, към Бойко Борисов - 26.2%, към Асен Василев - 25.3% и Христо Иванов - 23.1%.

 

Доверието в държавното управление нараства - 39.2% от запитаните имат вяра на кабинета " Денков - Габриел ". 39.1% считат, че държавното управление се оправя сполучливо със дилемите си, до момента в който 39.8% споделят, че се оправя несполучливо. Доверието в президентството обаче спада - 28.5% от запитаните дават отговор, че имат вяра на президента. Парламентът по традиция е с ниско доверие - 20.4%.

 

На въпрос кой е най-сериозният проблем пред страната сега, 48.3% от запитаните дават отговор, че това са високите цени и инфлацията, 23.8% са на мнение, че това е битката с корупцията, 13.3% дефинират като най-важно присъединението към Шенген и Еврозоната, 12.2% от интервюираните декларират, че най-сериозният проблем пред страната е правосъдната промяна и измененията в Конституцията.

 

Проучването е извършено от 30 септември до 3 октомври. Възложено е, финансирано и осъществено от Центъра за разбори и маркетинг. Извадката е от 1003-ма пълнолетни жители в София. Използван е методът на двустепенна гнездова извадка с възможност, пропорционална на размера на гнездата, директно стандартизирано изявление " лице в лице ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР